Nyhtöbroileria meksikolaisittain

Parin kesän takainen hitti oli pulled pork. Se taitaa olla nyt so last season, mutta tekotavan nerokkuus ei ole kadonnut minnekkään. Lähes kaikkea lihaa voi valmistaa nyhtopossun tapaan. Myös broileria.


Alkuvuodesta tein Street food -esitteen Haugen-Gruppenille heidän maahantuomistaan tuotteista. Esitteessä tehtiin makumatkaa ympäri maailmaa katuruoan hengessä, ja lähtökohtana oli niin  tex-mex -tuotteet kuin aasialaiset maustekastikkeet. Tämä kehittämäni ohje oli yksi omia suosikkejani. 
Jos sinulla ei ole juuri kyseisiä tuotteita, käytä niitä mitä kaapistasi tai kaupastasi löytyy. Mutta ohjeet on kehitetty ja koeponnistettu näillä mausteilla.

PULLED CHICKEN ENCHILADAS
1 annos pulled chickheniä eli nyhtökanaa
8 vehnätortillaa
1 tlk (250 g) Indian Juustodippi Hot -kastiketta
( 2 dl juustoraastetta)
Lusikoi nyhtöbroileria jokaiselle vehnätortillalle ja kääri ne rullaksi.  Pane rullat saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Levitä juustodippi tortilloiden päälle. (Halutessasi voi lisätä vielä juustoraastetta, mutta se ei ole välttämätöntä.)
Kypsennä enchiladaksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut väriä.
Tarjoa vihersalaatin kanssa.

RAY´S PULLED CHICKEN
1 kg luullisia broilerin rintaleikkeitä tai 4-6 broilerin koipi-reittä
2 rkl Perelada Gourmet Himalajan suolaa
1 rkl Go Tan Siracha -kastiketta
1 pullo Sweet Baby Ray´s Hicory ja ruskea sokeri tai Original BBQ-kastiketta
1 sipuli
1 (225 g) tlk ananaspaloja omassa mehussaan

Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan tai pataan. Mausta palat suolalla.
Silppua sipuli. Sekoita BBQ-kastikkeen joukkoon chilikastike ja ananaspalat liemineen ja sipuli. Kaada broileripalojen päälle.
Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia.

Nosta broilerit liemestä. Poista broilereista luut ja nahka. Revi broileri kahdella haarukalla ohuiksi säikeiksi. Siivilöi paistoliemi, sekoita ananaspalat, sipulit sekä desi paistolientä lihasuikaleiden joukkoon.  Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteeksi BBQ-kastiketta.

Kommentit

Näitä on luettu